Otkriveno: Dvije trećine bolničkih pacijenata sa transplantacijom pluća umrlo je nakon pet godina

Pacijenti sa transplantacijom pluća u Birminghamu suočavaju se sa znatno lošijom stopom preživljavanja jer je "otrežnjujući" izvještaj otkrio da je dvije trećine pacijenata umrlo u roku od pet godina, saznaje The Independent .https://noticiasenlineadefastrack.blogspot.com/2021/11/sedmicni-smrtni-slucajevi-od-covida-u.html


https://www.kongregate.com/accounts/theorkress

Stope preživljavanja pacijenata https://dribbble.com/shots/16925066-Natura-Active-Natura-Active-Cijena sa transplantacijom pluća u Univerzitetskim bolnicama Birmingham fondacije Trust nakon pet godina sada su skoro 20 procentnih poena niže od ostalih glavnih bolnica specijalizovanih za transplantaciju pluća.

https://leetcode.com/discuss/interview-question/1593941/Natura-Active-Natura-Active-Cijena

Najnoviji podaci NHS  http://clashofclansbuilder.com/forums/thread/389113 Blood and Transplant otkrili su da je petogodišnje preživljavanje Birminghama smanjeno sa 79 posto u 2015-16 na 31 posto u 2020-21, i konstantno je najniže u poređenju s druge četiri druge bolnice za transplantaciju u Newscastleu. , Cambridgeshire, London i Manchester.

https://v4.phpfox.com/profile-google619dcb0cc25a1

Najnoviji izvještaj NHSBT-a pokazao https://loop.frontiersin.org/people/1571159/bio je od onih pacijenata koji su imali transplantaciju u Birminghamu između 2012. i 2016. godine, 31 posto je preživjelo. U istom periodu u Newcastleu https://www.latina-zdarma.cz/profile/126240-theorkress je preživjelo 47 posto pacijenata, u Papworthu i Manchesteru 51 posto, dok je londonski Royal Harefield zabilježio stopu preživljavanja od 56 posto.

https://yorfriends.com/user/theorkress

Birmingham je zabilježio najnižu stopu preživljavanja https://www.freeadspostingsite.com/for-sale/health-beauty/natura-active-natura-active-cijena_i67633.html pacijenata 90 dana nakon operacije i godinu dana nakon operacije između 2016-17 do 2020-21. Iako je za ove mjere bolnica bila unutar nacionalnog prosjeka, za razliku od petogodišnjeg preživljavanja.

https://www.businesslistings.net.au/_Health/Sarajevo/Natura_Active_Natura_Active_Cijena/678398.aspx

NHS Blood and Transplant  https://myworldgo.com/profile/theorkressje također otkrio da su stope transplantacije pluća na nacionalnom nivou značajno pogođene tokom pandemije. Broj izvršenih u 2020-21 opao je za 44 posto u odnosu na 2019-20, sa 156 na samo 87. Ovo je najveći zabilježeni pad.

http://www.quickregister.info/classifieds/for-sale/health-beauty/natura-active-natura-active-cijena_i307786

Stručnjaci su također izvijestili o https://www.kityfeed.com/services/natura-active-natura-active-cijena.html specifičnim zabrinutostima u vezi sa uslugama transplantacije u Birminghamu u junu ove godine, komentarišući da su one na "kritičnom" nivou zbog "ozbiljnog" nedostatka osoblja u njegovim jedinicama intenzivne nege.

http://www.goqna.com/user/theorkress

Deset transplantiranih pacijenata moralo https://startupmatcher.com/p/theorkress je biti premješteno negdje drugdje, prema zapisniku sa sastanka stručne savjetodavne grupe, koji je dodao: „Transplantacija pluća će biti ponovo procijenjena https://neozzle.com/services/health-beauty-fitness/natura-active-natura-active-cijena_i10250 za 4 sedmice. Dogovoreno je da će se, ako postoji rizik da ne bude moguće proći kroz proceduru u kratkom roku, uzeti u obzir rezervne kopije ponuda koje idu u Birmingham kako bi se izbjeglo kasno odbijanje.”

Jedan hirurg za transplantaciju http://natura-active-cijena.bravesites.com/ izrazio je zabrinutost zbog i dalje niske stope preživljavanja u Birminghamu, tvrdeći da su pokazali "zapanjujući" neuspjeh da se program u gradu poboljša.

https://advertisingflux.com/classifieds/299945/natura-active-natura-active-cijena-2/bosnia/bosnia/bosnia/business/

Preživljavanje pacijenata nakon što su stavljeni na listu čekanja za transplantaciju također je mnogo niže u Birminghamu, 32 posto za one na listi između 2009. i 2020. godine.

http://www.apsense.com/user/theorkress

Glasnogovornik UHB-a rekao je z https://creator.wonderhowto.com/theorkress/a Independent: “Trenutni rezultati petogodišnjeg preživljavanja odražavaju period 2012-16. i biće potrebno još neko vrijeme da se te poboljšane stope smrtnosti od 90 i jedne godine odraze na petogodišnje stope preživljavanja.”

https://listitsellit.us/services/health-beauty-fitness/natura-active-natura-active-cijena_i3241

U 2016. godini odjel za http://natura-active-cijena.uzblog.net/natura-active-natura-active-cijena-20244875 kardiohirurgiju povjerenja, koji također obavlja transplantaciju pluća i srca, bio je žestoko kritikovan zbog ignorisanja ponovljenih upozorenja o lošim ishodima operacije srca.

https://www.instructables.com/member/theorkress/?cb=1637740712

Komentarišući brojke, jedan vanjski konsultant za transplantaciju rekao je za Independent da su brojke o preživljavanju u Birminghamu "otrežnjujuće".

http://pedregalway.byethost7.com/osclass.3.1.1/index.php?page=item&id=59389

Govoreći anonimno, rekli su da sa stopom preživljavanja od 31 posto „trebate da se zapitate ima li koristi od te usluge. Zapanjujuća je karakteristika Birminghamskog programa da se više od jedne decenije, uprkos upitima, njihov program transplantacije pluća, a posebno rezultati, nisu poboljšali, a njihovi ishodi vjerovatno nisu ništa bolji od toga da nisu imali transplantaciju.”

http://www.xcomplaints.com/complaint/natura-active-cijena-c103449.html#view-errors

Dodali su da je operacija transplantacije pluća "masovna i skupa" operacija s nekim pacijentima koji provode mjesece na intenzivnoj njezi sa svim "teškoćama s kojima se pacijenti u takvim ustanovama moraju boriti".

https://chopatti.com/user/theorkress

“U Birminghamu zapravo ima relativno malo pacijenata koji imaju koristi od toga. Petogodišnja stopa preživljavanja je pravi ključni pokazatelj uspjeha svakog programa”, rekao je konsultant za transplantaciju.

http://ownersillustrated.com/profiles/blogs/natura-active-natura-active-cijena

Prema standardima koje je postavila NHS za specijalističke usluge transplantacije srca i pluća, ne bi trebalo postojati "značajne varijacije" od nacionalnog prosjeka za stope preživljavanja. Centri bi također trebali provoditi oko 25 transplantacija https://www.insidercode.it/member.php?action=profile&uid=193818 pluća godišnje, prema standardima NHS Engleske. Jedina bolnica koja je postigla ovaj nivo transplantacija tokom 2020-21 bila je bolnica Harefield u Londonu.

https://www.superiormuscle.com/member/89178-theorkress/about

Posljednji put kada su službe u Birminghamu ispunile ovaj zahtjev bile su 2015-16. i to je jedina bolnica koja je dosljedno izvodila manje od https://www.opencode.net/theorkress 25 operacija tokom posljednjih pet godina.NHS Engleska, kao povjerenik službe, zamoljen je za komentar o niskim stopama preživljavanja u Birminghamu, ali je odbio da komentariše.

http://www.jijisweet.com/profiles/blogs/natura-active-natura-active-cijena

NHS Blood and Transplant kaže da https://ebusinesspages.com/theorkress.user prati centre svakog mjeseca i šalje pismo direktno centrima ako se stope smrtnosti označi kao problem. Komesari službe, u ovom slučaju NHS Engleske, također su obaviješteni o svim zabrinutostima oko rada centara, potvrdio je NHSBT.

Comments

Popular posts from this blog

Covid booster vaccines may offer good protection against new variants, study shows

How to Safely Organize a Large Holiday Gathering During the COVID-19 Pandemic

ผู้นำพลุกพล่านกล่าวว่าโควิด-19 ในหมู่พนักงานเพิ่มแรงกดดันด้านการรักษาพยาบาล